SITRAZ's BloG

All life is an experiment. The more experiments you make the better.

Polish & Wax 14/02/2011

Filed under: Uncategorized — sitraz @ 12:40 am

Salam…

This time nak share dengan semua tentang apa yang sedang diusahakan oleh my MFR n friends sekarang he3..ni kira tolong promote..la.Yelah sekarang ini sumer orang kalau boleh nak tambah pendapatan..klu kat ofis SS macam2 diorg buat utk cari side income..ada yang jual makanan utk sarapan pagi,produk (mcm produk),baju, tudung…x kurang juga yang jual secara online…he3 x gitu Green Dhia@K.Mona….cuma SS yang x terfikir nak jual apa….?????

OK..back to wat my MFR usahakan sekarang iaitu polish n wax car or MPV sesuatu yang x disangka2 tetapi Alhamdulillah mendapat sambutan yang menggalakkan dikalangan rakan2 diorang.So kalau d sesaper nak cuba bolehlah mel/call my MFR,SS & Mr.Atan…he3. HARGA ??? sangat berpatutan..So SS nak share a few gambar mereka.

actually banyak lagi gambar nak upload,tapi nampaknya connection teruk sampai SS mengantuk tunggu so ini jeklah yeeee….nite all.

 

 

Advertisements
 

Makan Besattt!! 13/02/2011

Filed under: Family — sitraz @ 11:14 pm

Salam & Hola…

Ermm, actually entry kali ini adalah sambungan dari post Gembira lalalala…he3. Its just a small celebration for my MFR birthday’s.We went for makan2 saja..treated by him  he3…So enjoy the photos.

 

My Bro..Sis

Thx a lot dear…he3

 

 

Sabtu yang sibuk

Filed under: Suka-suka — sitraz @ 12:26 pm
Tags: , ,

Salam & Hola…

Tajuk kat atas tu cam ye2 jek kan? Actually takla sibuk maner pun cuma jadual semalam penuhla….jam 6lbh SS dah bangun, solat n terus kemas dalam rumah,basuh baju sambil tengok adik2 nak pegi keje terus kemas luar rmah plak.Siap2 kemas  nak bersiap untuk ke PSZ nak join Kelas Makeup..

(tunggu ye hasilnya member SS ~ measalynn~lum upload gi he3),kelas berjalan sampila jam 3ptg. KItaorangya consultant sangat gila2 Kak Salinda Salim@lynda d vogue..ha3. Dalam kelas nie baru SS tau kulit SS nie combination & sensitif. Produk nak kene tukar …x sesuai selagi pakai jerawat akan sentiasa keluar.

Balik dari kelas…dengan keadaan yang muka yang tengah MELETUP tu….kene masuk dapur..masak untuk myMFR n adik2..rasa2nyer ini pertama kali SS masak dalam keadaan sebegitu..ha3..Newy thx to kak lynda for d advice n tips..n on that day sumer kawan2 SS meletup2…t kita tgk hasilnya k….

Sebelah malam pula,SS ajak hb pegi shopping mall baru KSL berhampiran HP…wah bestnyer…n rmi org…dapatlah SS dibelanja my MFR satu dua barang….thx dear…he3.sgt2 suka…so itulah aktiviti SS sepanjang semalam…graziasss!!!

 

 

Gembira sangat..lalalalala 10/02/2011

Filed under: Family — sitraz @ 10:17 am
Tags: , , ,

Salam n Holaa

Hari ini hari yang sangat – sangat gembira buat SS ….nak tahu kenapa???? he3.Firstly  Today is my MFR@hubby birthday’s…yg ke 34..dah tua..setahun.B, semoga berbahagia selalu dan semoga apa yang diusahakan sekarang bertmbh maju….nanti dapatlah tempiasnya pada saya …ha3.

 

 

Secondly, SS dah berjaya. import  sitrazraztis.blogspot.com ke  sitraz.wordpress.com…he3…thank to Mr.Yusrul for ur info..k..sangat2 mudah k..kalau ada kekawan lain nak cuba, boleh cuba ye..mudah sangat.nak tahu? cuba step ni ..k

~ kena log in dulu yee…

~Dasboard, Setting

~Export blog kemudian save di desktop

~log in wordpress

~Dashboard,Tool

~then Import …sekian…

refresh/reload blog kita …then sumer posting dalam blogspot..akan tersusun cantik….tapi widget2 mcm xde…..yang tu SS x pasti lagi..lum godeh2 lagi ni…he3..

So..kekawan…CUBALAH ye!!!!! SELAMAT TINGGAL BLOGSPOT.COM…..jasamu tetap dikenang…

 

 

SAFI JENAMA UNGGUL PRODUK PENJAGAAN DIRI MUSLIMAH 09/02/2011

Filed under: Isu terkini — sitraz @ 9:23 am
Tags: ,

Selama hampir 2 dekad kewujudan SAFI di pasaran Malaysia, maka tidak hairanlah bagi SAFI yang kini muncul sebagai peneraju utama di pasaran di dalam kategori produk penjagaan diri untuk Muslimah dan sekeluarga.

SAFI yang membawa maksud “Bersih dan Suci”, disasarkan khas terutamanya untuk wanita Melayu yang ingin mengekalkan ciri-ciri kewanitaannya tanpa berkompromi dengan nilai-nilai agama Islamnya.

Disahkan HALAL oleh JAKIM (kini HDC – Halal Development Corporation), rangkaian produk di bawah jenama SAFI terdiri daripada siri penjagaan kulit, ubat gigi, talkum, syampu, lulur mandi, losyen tangan & badan, kosmetik, minyak wangian, rangkaian dandanan rambut untuk lelaki, pembersih peribadi wanita serta terbaharu rangkaian penjagaan bayi – yang mana kesemua rangkaian-rangkaian tersebut adalah diperbuat daripada bahan terpilih, semulajadi, berkualiti dan halal; Seiring dengan kehendak syarak.

Rangkaian produk SAFI BALQIS dipertingkatkan dengan Sistem Pencerah Berganda, Pelindungan UV serta Teknologi Nano-Q10 yang bukan hanya mencerahkan kulit, tapi juga menganjalkannya, supaya kulit bersih serta putih dan berseri.

Sejajar dengan matlamat membentuk wanita Malaysia khususnya wanita melayu kearah kecantikan. Semoga niat suci SAFI untuk mempertingkatkan produk keluaran tempatan serta Halal dikalangan wanita Melayu dapat direalisasikan dengan kerjasama ini.

Pe lagi kekawan…..cuba,try n test..he3

 

Protected: Mesti Cuba!

Filed under: Jom MasaK — sitraz @ 9:08 am

This content is password protected. To view it please enter your password below:

 

Ini Perlu…..:) 08/02/2011

Filed under: Isu terkini — sitraz @ 9:52 pm
Tags: , ,

Cumel tak saya…hohohoho

SENYUM@smile

Senyum itu sedekah, senyum itu awet muda, senyum itu kemesraan, senyum itu pengikat sahabat, senyum itu penambah kasih, senyum itu pelaris jualan, senyum itu pengiktirafan, senyum juga pemanis wajah, senyum menambahkan kecantikan dan yang pastinya senyuman itu membawa kebaikan.

Senyum mesra datang dari hati yang baik, tulus dan ikhlas, senyum rekaan ialah senyuman pura-pura dan kejahatan. Secara terapinya bila seseorang menghadapi masalah, cubalah untuk senyum..insyaallah beban itu akan berkurangan sedikit betul x?TETAPI senyum biarlah bertempat…he3

So SS tak nak cerita panjang2….banyak2kan senyum ye kekawan….n SS nak share lagu nie dengan semua

http://www.youtube.com/watch?v=9eRpMVCZLsE

by Malique & Najwa